violence

Wat is geweld?

Wat is geweld?

Als je ruzie hebt met een bepaald persoon kan het uitdraaien op een vechtpartij. Dit is natuurlijk vervelend en dit kan ervoor zorgen dat er gevochten wordt. Zo noem je dit geweld en is dit natuurlijk kwalijk, dit zorgt er namelijk voor dat je gewond kunt raken. Geweld wordt ook bestraft door justitie en in sommige gevallen kan dit heel erg zijn. Niet iedereen pleegt geweld, maar dit moet ook echt in je zitten als persoon. Zo kun je als persoon een agressieprobleem hebben en bijvoorbeeld snel boos worden. Dit agressieprobleem kan alleen verbaal zijn, maar kan het natuurlijk ook fysiek worden. Soms kan het namelijk zo zijn dat je een kort lontje hebt en bijvoorbeeld snel iemand slaat. Dit is verkeerd, maar wel een vorm van fysiek geweld wat je moet kunnen herkennen. Als je zelf een probleem hebt met agressie kun je hier natuurlijk ook wat tegen doen. Zo kun je ervoor zorgen dat je in therapie gaat en af komt van je agressieprobleem. Ook kun je er zelf vanaf komen door bijvoorbeeld je stress in andere dingen te stoppen. Je kunt bijvoorbeeld op een vechtsport gaan en al je frustratie eruit gooien, zodat je deze frustratie niet kan opkroppen voor andere dingen.

Verbaal geweld

Je hebt natuurlijk fysiek geweld, waarbij je andere aanraakt. Echter heb je ook andere vormen van geweld die even erg kunnen zijn als fysiek geweld. Zo kun je ook kijken naar verbaal geweld en de gevolgen van deze vorm van geweld. Bij verbaal geweld gebruik je in plaats je handen je mond en zeg je bepaalde dingen. De dingen die je zegt met verbaal geweld zijn geen aardige dingen, maar juist slechte dingen. Zo kun je bijvoorbeeld iemand uitschelden of iemand de hele tijd kleineren. Verbaal geweld kan ook zorgen voor trauma’s en niet alleen fysiek geweld kan hiervoor zorgen.

Aangifte doen

In veel gevallen van huiselijk geweld is alcohol de boosdoener. Veel mensen in Nederland hebben een alcoholverslaving en hierdoor kunnen ze agressief worden. Dit zorgt er weer voor dat deze alcoholisten geweld tonen aan mensen in het huis. Uit onderzoek is gebleken dat dit de grootste boosdoener is van huiselijk geweld en hier kun je gelukkig wat aan doen. Zo kun je van een alcoholverslaving afkomen en kun je ook in gesprek gaan met iemand die je hiermee kunt helpen. Door in therapie te gaan kun je ervoor zorgen dat je afkomt van je verslaving en weer gelukkig door het leven kan gaan.

MEER TE WETEN KOMEN

Agressie
hulpdiensten
Herstellen