violence

Huiselijk geweld en hulpdiensten inschakelen

Huiselijk geweld en hulpdiensten inschakelen

Huiselijk geweld is een kwade zaak en kan ervoor zorgen dat gezinnen uiteen vallen. Zo kan je partner losse handjes hebben en snel uitwijken naar fysiek geweld. Veel mensen zijn hiervoor bang en willen ook niet snel iemand inschakelen die kan helpen. Vaak wordt er gehouden van de persoon die fysiek geweld pleegt en is dit in sommige gevallen heel erg moeilijk. Het is daarom ook van belang dat je weet wat je moet doen als je hier last van hebt thuis. Als je partner een agressieprobleem heeft en jou regelmatig mishandeld is het van belang dat je de hulpdiensten kan inschakelen. Deze kunnen jou en je gezin goed helpen hiermee en kun je ook eventueel aangifte doen tegen je partner. Fysiek geweld is namelijk nooit oké en dit moet ook gestopt worden, zo snel mogelijk. Door aangifte te doen tegen de persoon kun je die persoon ook gerechtelijk vervolgen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een straf eisen en kun je ervoor zorgen dat dit ook daadwerkelijk nooit meer gebeurt. Online zijn er ook meerdere telefoonnummers waarmee je contact kunt opnemen, hier kun je huiselijk geweld melden en wordt er ook wat aan gedaan. Vaak gebeurt dit anoniem omdat de meeste mensen niet willen dat de dader weet wie aangifte heeft gedaan.

Oorzaak

Huiselijk geweld is altijd vervelend en het is belangrijk om te weten wat de oorzaak is van huiselijk geweld. Het kan namelijk meerdere oorzaken hebben en vaak heeft het te maken met een trauma van vroeger. Zo kan de dader als kind geslagen zijn door de ouders en dit ook op die manier geleerd hebben. Ook kunnen alcohol en drugs een boosdoener zijn en kunnen deze dingen ervoor zorgen dat iemand agressieproblemen krijgt. Door alcohol kan die persoon losse handjes krijgen en ook echt fysiek geweld plegen.

Afkomen van agressieproblemen

Als je merkt dat je een probleem hebt met je agressie en bijvoorbeeld snel boos wordt is het van belang dat je hier wat aan doet. Op deze manier kan het niet te ver gaan en kun je jouw geliefden geen pijn doen. Je kunt hier namelijk anoniem voor in therapie gaan en kun je leren hoe je afkomt van je probleem met je agressie. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je mentaal weer in orde bent en kun je ook weer een gelukkig leven leiden met de mensen waarvan je houdt.

MEER TE WETEN KOMEN

Agressie
Herstellen