violence

Herstellen van geweld

Herstellen van geweld

Geweld is nooit fijn, echter zie je het bijna iedere dag in het nieuws. Zo hoor je weer dat er een massale vechtpartij is geweest of dat iemand in elkaar is geslagen. Dit is natuurlijk nooit goed en vooral voor het slachtoffer kan dit nare gevolgen hebben. Zo kun je hierdoor namelijk een trauma krijgen en is dit niet goed voor je ontwikkeling. Ook kun je natuurlijk verwondingen hebben en kun je soms niet meer goed jezelf bewegen. Herstel is natuurlijk het belangrijkste naar dat je slachtoffer bent geweest van geweld. Fysiek moet je herstellen, maar mentaal moet je ook zeker herstellen. Zo is mentale verwonding vaak een stuk erger dan fysieke verwondingen en kun je hier lang last van hebben. Zo kun je bang zijn op straat en kan het zijn dat je alleen maar binnenshuis blijft. Dit zorgt weer voor andere problemen en kun je zelfs depressie hierdoor krijgen natuurlijk. Geweld heeft dan veel gevolgen en het is van belang dat je hiervoor ook hulp zoek, zodat je ook goed geholpen kunt worden. Zelf kun je het vaak niet oplossen en moet je echt professionele hulp zoeken hiervoor.

Therapie

Met professionele hulp voor het herstellen van geweld, kom je vaak terecht bij een therapeut. Deze hebben hier vaak ervaring in en weten ook precies hoe jij het beste geholpen kunt worden. Door middel van meerdere gesprekken kun je erachter komen waarom jij je zo slecht voelt en kun je het ook eenvoudig oplossen. Daarnaast kun je door de therapie weet helemaal gelukkig worden en kun je op deze manier ook goed herstellen. Mocht dit niet werken kun je altijd nog een andere manier proberen, zodat je zeker van je probleem af kunt komen.

Aangifte

Als je aan het herstellen bent van een misdrijf met geweld, is het altijd van belang dat je aangifte doet. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de daders vervolgd worden en hoef jij niet meer bang te zijn. Dit helpt natuurlijk ook met je herstel proces en op deze manier kun je ervoor zorgen dat jij je weer goed voelt. Er is een grote kans dat je ook voor de rechter moet verschijnen en hierbij moet je ook je verhaal doen. Het is dan van een groot belang dat je een advocaat inschakelt voor slachtofferhulp die hier veel ervaring in heeft.

MEER TE WETEN KOMEN

Agressie
hulpdiensten